Servicii de optică medicală în Arad

Lentile polarizate? Pro și Contra

Protecția ochilor împotriva razelor solare este unul dintre subiectele cele mai discutate de către medicii oftalmologi în timpul anului și în special vara. Este extrem de important să-ți protejezi tenul și pielea nu doar atunci cand mergi la plajă, ci în fiecare zi, dar trebuie sa mai știi un lucru extrem de important: razele UV nu afectează doar pielea ci și ochii!

Expunerea îndelungată la razele solare UV(UVA UVB UVC) poate provoca leziuni oculare, inclusiv cataractă, degenerare maculară și alte afectiuni care pot cauza pierderea temporara a vederii. Pentru a-ti proteja ochii de radiatiile nocive, este indicat să porți ochelari de protectie de fiecare dată când ieși la soare.

De asemenea, cercetătorii afirmă ca ochelarii de soare ar trebui sa blocheze 100% razele UV. Spre deosebire de o lentila de soare simpla,lentilele polarizate elimina reflexiile strălucitoare cauzate de suprafețele orizontale. Aceste reflexii strălucitoare sunt o sursa majora de disconfort si distorsionare a vederii.

Lentila Polarizată acționează ca un scut,  protejându-va ochii împotriva reflexiilor strălucitoare cauzate de razele soarelui pe suprafața apei, pe zăpadă, pe drumuri umede, pe parbrizul mașinii sau pe obiectele strălucitoare.

Din momentul reflexiei, lumina devine polarizată și formează distorsiunile vizuale – cunoscute ca reflexii strălucitoare ce interferează cu imaginea reală. Singura soluție pentru a elimina aceste reflexii strălucitoare este plasarea unui filtru polarizant în calea lor. Acesta este principiul fundamental care a stat la baza proiectarii și dezvoltarii lentilelor polarizate. 

Lentilele polarizate sunt recomandate tuturor celor care poartă ochelari de soare și în special șoferilor, celor ce lucrează mult în soare, pescarilor, schiorilor etc. Pentru un confort ridicat și o vedere clară Optica Helios recomanda utilizarea ochelarilor de soare polarizat cu protectie 100%.